Πολιτική
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να είναι ισχυρές, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά τις πρωϊνές ώρες, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα δυτικά, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να είναι ισχυρές, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά τις πρωϊνές ώρες, αλλά και γρήγορη βελτίωση του καιρού από τα δυτικά, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι ισχυρές. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωϊνές ώρες στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που πολύ γρήγορα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια πρόσκαιρες καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που πολύ γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 8 Μποφόρ και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στις Κυκλάδες πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου πιθανώς να είναι ισχυρές και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια και αργότερα στα Δωδεκάνησα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τις πρωϊνές ώρες πρόσκαιρη βροχή και πιθανώς στα ανατολικά καταιγίδα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή ή καταιγίδα και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια που το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)