Αθλητικά
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 12:39

Τίτλους με Ολυμπιακό θέλει ο Χαβίτο

Στην κατάκτηση πολλών τίτλων με την φανέλα του Ολυμπιακού θέλει να φτάσει ο Χαβίτο, ο οποίος από το καλοκαίρι θα πιάσει λιμάνι. Ο Ισπανός άσος αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψή του στο «Κλ. Βικελίδης».

Στην κατάκτηση πολλών τίτλων με την φανέλα του Ολυμπιακού θέλει να φτάσει ο Χαβίτο, ο οποίος από το καλοκαίρι θα πιάσει λιμάνι. Ο Ισπανός άσος αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψή του στο «Κλ. Βικελίδης».

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του στην εφημερίδα Goal

-Έχεις μιλήσει καθόλου με τον κ. Βαλβέρδε;

«Μετά την υπογραφή των συμβολαίων με τον Ολυμπιακό; Όχι, δεν μιλήσαμε».

-Μάλλον ανησυχούσες άδικα, αφού, αν έφευγε, όπως λεγόταν, θα τον αντικαθιστούσε ο Κούπερ...

«Αν πραγματικά γινόταν αυτό, δεν θα ήταν πρόβλημα για μένα, γιατί με τον κ. Κούπερ συνεργάστηκα άψογα στον Αρη. Αν όμως δεν ήταν κανείς από τους δύο, τότε θα μπορούσε κανείς να μου εγγυηθεί πως ο νέος προπονητής θα με ήθελε στην ομάδα; Τέλος πάντων, τέλος καλό, όλα καλά. Πάντως, είμαι προετοιμασμένος πως στον Ολυμπιακό δεν θα είναι όπως στον Άρη. Ο ανταγωνισμός για τη θέση θα είναι μεγαλύτερος, όμως είμαι αποφασισμένος να την κερδίσω και θα το κάνω, όσο δύσκολο κι αν είναι».

-Γιατί θεωρείς τον Ολυμπιακό ως τη μεγαλύτερη επαγγελματική ευκαιρία που σου παρουσιάστηκε, από τη στιγμή που βρέθηκες ένα βήμα από την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα;

«Γιατί τότε ήμουνα ένας εκκολαπτόμενος παίκτης, που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας για δύο τρία παιχνίδια. Τώρα, όμως, είμαι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, με αρκετά ματς στα πόδια μου, τα οποία ήταν το ''διαβατήριο'' για να βρεθώ στον Ολυμπιακό. Φαντάζομαι πως με απέκτησαν επειδή τους άρεσε η δουλειά μου και θέλουν να συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω. Και τώρα, αν πήγαινα στην Μπαρτσελόνα, θα ήταν διαφορετικά».

-Τι ονειρεύεσαι να πετύχεις στον Ολυμπιακό;

«Ονειρεύομαι να κερδίσω τίτλους και να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχω πάρει ποτέ κάποιον τίτλο, παρότι βρέθηκα δύο φορές κοντά στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη».

-Θεωρείς πως ο Ολυμπιακός δίκαια στέφεται πρωταθλητής; Και δίκαια έχει «σαρώσει» τα πρωταθλήματα 15 χρόνια τώρα;

«Ναι, βέβαια. Έχει δημιουργήσει μια σπουδαία ομάδα και, όσο κι αν εξοργίζει αυτό τους αντιπάλους του, όλοι δυσκολεύονται να παραδεχτούν πως δεν είναι εύκολο να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Και επειδή στην Ελλάδα υπάρχει πολλή γκρίνια με τη διαιτησία, ακόμη κι αν σε κάποια ματς ο Ολυμπιακός πιστεύουν πως ευνοήθηκε, εγώ λέω πως τα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται από ένα δύο αποτελέσματα. Αν δεν διαθέτεις ομάδα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

-Υπάρχει κάτι που σε αγχώνει αυτήν τη στιγμή σε σχέση με τον Ολυμπιακό;

«Δεν μου αρέσουν οι μεγάλες αλλαγές. Δεν βγαίνω εύκολα από τις συνήθειές μου. Το μόνο που με αγχώνει είναι το ότι αφήνω τη Θεσσαλονίκη για μια μεγαλύτερη πόλη. Γενικά το νέο περιβάλλον. Αλλά έχω φίλους στον Ολυμπιακό. Με τον Πάρντο γνωριζόμαστε από την ακαδημία της Μπαρτσελόνα και με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο από τον Άρη.»

-Το ματς με τον Αρη και την επιστροφή σου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το σκέφτεσαι καθόλου;

«Από τώρα; Είναι νωρίς ακόμη. Σίγουρα θα είναι κάτι σπέσιαλ για μένα γιατί ο κόσμος του Άρη μου έδωσε πολλή αγάπη, αλλά πρέπει να κάνω τη δουλειά μου».

-Σκοπεύεις να μείνεις στην Ελλάδα;

«Σίγουρα θα είμαι για τρία χρόνια ακόμη, όσο είναι και η διάρκεια του συμβολαίου μου με τον Ολυμπιακό. Από εκεί κι έπειτα θα επεξεργαστούμε οικογενειακώς τα δεδομένα. Όμως, πάντα η Ελλάδα θα είναι ένας λατρεμένος προορισμός. Και να φανταστείτε πως πριν να έρθω δεν γνώριζα τίποτα γι' αυτήν τη χώρα».

-Με τι συναισθήματα έφυγες από τον Αρη;

«Ανάμικτα. Είμαι χαρούμενος για τη μεταγραφή μου, όμως, στενοχωριέμαι που αφήνω τον Αρη και ειδικά ύστερα από μια χρονιά που γράψαμε ιστορία με την παρουσία μας στην Ευρώπη».

-Υπάρχουν πράγματα που σε στενοχώρησαν στον Αρη;

«Δεν μου αρέσει που ορισμένοι πιστεύουν ότι εγκατέλειψα τον Αρη. Ο Ολυμπιακός είναι για μένα κορυφαία ευκαιρία, την οποία πιστεύω πως όλοι θα άρπαζαν. Ο κόσμος δεν ξέρει όλη την αλήθεια. Υπήρχαν οικονομικά προβλήματα που μας επηρέαζαν. Κάθε χρόνο τα είχαμε, αλλά φέτος δεν μου άρεσε καθόλου, γιατί ήταν μια σπουδαία χρονιά για την ομάδα, αλλά τα μέτωπα παρέμειναν ανοιχτά. Για πολλούς μήνες ήμασταν απλήρωτοι. Φέτος, όμως, είπα ότι δεν πάει άλλο».

-Γιατί δεν περίμενες να τελειώσει το πρωτάθλημα για να υπογράψεις στον Ολυμπιακό;

«Ηθελα να είμαι ήρεμος. Κι εγώ και η οικογένειά μου. Κι αν το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δεν ερχόταν ξανά, τι θα γινόταν;».

-Στη διοίκηση το είπες αμέσως;

«Τους το είπα ύστερα από μία δυο μέρες, αλλά τους διαβεβαίωσα πως θα δώσω το 100% για την ομάδα. Στον Αρη, όμως, αυτό δεν άρεσε και ήταν φυσιολογικό, αφού ήθελαν να υπογράψουμε νέο συμβόλαιο. Όμως, τους εξήγησα πως αυτά που μου δίνει ο Ολυμπιακός δεν μπορούσαν να μου τα εξασφαλίσουν».

www.gazzetta.gr