Πολιτική
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι οποίες στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στα ορεινά της Πελλοπονήσου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί με τάση ενίσχυσης απο το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αρχικά αίθριος καιρός προβλέπεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθεί παροδική καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.