Πολιτική
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2002 07:16

Κ. Σημίτης : «Στόχος η εξάρθρωση όλων των τρομοκρατικών δικτύων»

Ταχύτερους ρυθμούς για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, ζήτησε ο Κώστας Σημίτης, στην πρώτη - μετά τις καλοκαιρινές διακοπές - συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομία και την τρομοκρατία.

Για την τελευταία υπογράμμισε, ότι, στόχος είναι η εξάρθρωση όλων των τρομοκρατικών δικτύων και έκανε λόγο για κύκλους της δεξιάς που επιχειρούν να υποβαθμίσουν την επιτυχία. Επεσήμανε επίσης ότι η προσπάθεια και η αποτελεσματικότητα στην πάταξη της τρομοκρατίας, πρέπει να είναι κανόνας, σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου.

Στην εισήγησή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, δήλωσε ότι τα γεγονότα της 29ης Ιουνίου, ήταν τυχαία. Τόνισε ωστόσο, ότι, δεδομένης της προσπάθειας και της πίεσης των διωκτικών αρχών, ήταν θέμα χρόνου να συμβούν. «Σήμερα, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης, μπορούμε να πούμε στον ελληνικό λαό, ότι, η 17 Νοέμβρη έχει εξαρθρωθεί πλήρως, καθώς έχουν συλληφθεί η ηγεσία και τα περισσότερα μέλη της, έχει κατασχεθεί το μεγαλύτερο μέρος του οπλοστασίου της και έχουν εξιχνιαστεί οι ενέργειες που είχε αναλάβει και ορισμένες που δεν είχε αναλάβει. Ωστόσο, ο υπουργός πρόσθεσε, ότι η τρομοκρατία στη χώρα μας δεν έχει τελειώσει. Το παρελθόν, όπως είπε, δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί πλήρως ότι οι διωκτικές και δικαστικές αρχές θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους.

Εν τω μεταξύ, στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού, από τις γυναικείες όπου κρατείτο, μεταφέρθηκε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», Παύλος Σερίφης, ενώ αντιστοίχως οι συγκρατούμενοί του, Θεολόγος Ψαραδέλλης και Βασίλης Τζωρτζάτος, μεταφέρθηκαν από τις ανδρικές στις γυναικείες φυλακές. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος προαυλισμού των κρατουμένων, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν και καρτοτηλέφωνα.

Χθες, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συνήγορος της χήρας του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Αθανασιάδη-Μποδοσάκη, με υπόμνημά του ζήτησε από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο την απαγγελία συμπληρωματικής κατηγορίας κατά του Χριστόδουλου Ξηρού, για συμμετοχή του στην εν λόγω δολοφονία.