Αθλητικά
Σάββατο, 16 Απριλίου 2011 16:19

Μαρινάκης: Βάζουμε στέρεες βάσεις για το οικοδόμημα του Ολυμπιακού

Έναν απολογισμό της πρώτης του χρονιάς ως μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού επιχείρησε να κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας για το πρωτάθλημα, αλλά και για τις βάσεις που βάζει ο σύλλογος του Πειραιά για το μέλλον.

Έναν απολογισμό της πρώτης του χρονιάς ως μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού επιχείρησε να κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» σε δήλωσή του στην αθλητική εφημερίδα Stadio by Metro μίλησε για τους στόχους που πέτυχε η ομάδα του Πειραιά, όπως η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά επέμενε πως όλα αυτά είναι μόνο οι βάσεις για ένα μεγαλύτερο οικοδόμημα.

«Με την κατάκτηση του 38ου πρωταθλήματος στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός επιστρέφει αυτή την Κυριακή στη φυσική του θέση, στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πλέον γιορτάζουμε το 13ο πρωτάθλημα στα τελευταία 15 χρόνια, εδώ στο απόρθητο κάστρο Καραϊσκάκη», τόνισε αρχικά και συνέχισε.

«Στόχος μου όταν ανέλαβα τα ηνία του Θρύλου, δεν ήταν απλά η επιστροφή στην κορυφή, αλλά η τοποθέτηση στέρεων βάσεων στο οικοδόμημα του Ολυμπιακού μας. Επενδύσαμε στην ανάπτυξη, κάναμε μεταγραφές παικτών διεθνούς βεληνεκούς και φέραμε έναν αξιόλογο προπονητή».

Σημαντικά βήματα έγιναν και στην ακαδημία του συλλόγου, κατά δήλωση του κ. Μαρινάκη.

«Αναδιαρθρώσαμε την ακαδημία, ενοποιώντας τη με τις σχολές ποδοσφαίρου, ελπίζοντας στην ανάδειξη ταλέντων από τα σπλάχνα της ομάδας που θα αξιοποιηθούν και θα στελεχώσουν, έχοντας ουσιαστικά ιδρώσει, αλλά και ματώσει από πολύ μικροί για τη φανέλα που θα φορούν».

Παρά την έντονη κριτική που δέχθηκε για τις κινήσεις του ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και ιδίως τις δηλώσεις που έκανε μετά το δεύτερο φετινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επέμεινε πως ο Ολυμπιακός ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της βίας.

«Αναλάβαμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της βίας, η οποία δεν βοηθά στην επιθυμητή απ' όλους μας ενότητα του ποδοσφαίρου. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας φάνηκαν στις εκδρομές των φιλάθλων μας και στη γενικότερη συμπεριφορά της Θύρας 7 και των οργανωμένων οπαδών μας».

Ακόμα στάθηκε στο ποδόσφαιρο, που έπαιξε η ομάδα του, χαρακτηρίζοντάς την ως την πλέον θεαματική του πρωταθλήματος.

«Η ομάδα πρόσφερε, κατά γενική ομολογία, το ωραιότερο θέαμα. Έχουμε την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα και μια έδρα με μηδενικές απώλειες. Στον κοινωνικό τομέα, οι δράσεις μας σε τοπικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, είχαν και έχουν σκοπό να ενισχύσουν όσους συνανθρώπους μας βρίσκονται σε δεινή θέση και υποφέρουν».

Τέλος, πρόσθεσε: «Κλείνοντας μια επιτυχημένη χρονιά, αρχίζουμε ταυτόχρονα την προσπάθεια για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Χωρίς να παραγνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ενωμένοι όλοι μαζί, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και φίλαθλοι, συνεχίζουμε την προσπάθεια για έναν Ολυμπιακό πρώτο στην Ελλάδα και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη».