Πολιτική
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Λίγες παροδικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 8 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Λίγες παροδικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπει για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 8 Μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Ηπειρο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος καιρός. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές κυρίως στα βόρεια και βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Γενικά ηλιοφάνεια και μόνο πρόσκαιρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στη Βόρεια Κρήτη, προβλέπει για αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, η ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Πελοποννήσου και της Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου

Γενικά ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανότητα στα βορειοδυτικά ορεινά για τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου

Γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βορειοδυτικά ορεινά είναι πιθανόν να βρέξει πρόσκαιρα. Ανεμοι: Στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν στα νότια. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)