Κόσμος
Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011 14:30

ΗΠΑ: Προς αλλαγές στην ηγεσία CIA και υπ. Αμυνας

Ο διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα πρόκειται να διοριστεί υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ στη θέση του Ρόμπερτ Γκέιτς και θα αντικατασταθεί στην υπηρεσία πληροφοριών από το στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, μετέδωσαν αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ.

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Λίον Πανέτα πρόκειται να διοριστεί υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ στη θέση του Ρόμπερτ Γκέιτς και θα αντικατασταθεί στη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας από το στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος είναι σήμερα επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, μετέδωσαν αμερικανικά και διεθνή ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα διορίσει επίσης τον βετεράνο διπλωμάτη Ράιαν Κρόκερ ως πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το NBC. Η ανακοίνωση των αλλαγών αναμένεται αύριο.

Οι διορισμοί αυτοί απαιτούν επικύρωση από τη Γερουσία.

Ο Ρόμπερτ Γκέιτς, νυν επικεφαλής του Πενταγώνου και πρώην διευθυντής της CIA, είχε καταστήσει σαφές ότι σχεδιάζει να αποχωρήσει φέτος από τη θέση του υπουργού Αμυνας.