Πολιτική
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά την ημέρα θυελλώδεις, αλλά το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς και στο Αιγαίο από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη σε όλη τη χώρα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νότιο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.