Αθλητικά
Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011 12:51

Γ. Νικητιάδης: Ούτε ένα ευρώ στο ποδόσφαιρο

Από το επόμενο πρωτάθλημα και αν δεν αλλάξει η ΕΠΟ το πειθαρχικό της δίκαιο, η Πολιτεία δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης με αφορμή τα έκτροπα του Σαββάτου.

Από το επόμενο πρωτάθλημα και αν δεν αλλάξει η ΕΠΟ το πειθαρχικό της δίκαιο, η Πολιτεία δεν θα δώσει ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτισμου και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή και του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, με αφορμή τα έκτροπα που συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος το Σάββατο.

«Εάν δεν πραγματοποιηθεί αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου, η Πολιτεία θα σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς το ποδόσφαιρο. Κάναμε σαφές ότι πρέπει να υπάρχουν διατάξεις για ρίψη κροτίδων, για την είσοδο οπαδών στους αγωνιστικούς χώρους, για τα επεισόδια και θα πρέπει για όλα αυτά να προβλέπονται βαριές ποινές. Ποινές που θα αποκλείουν ομάδες από το πρωτάθλημα, θα αφαιρούν βαθμούς... Να προβλέπει ακόμα και υποβιβασμό ομάδων εάν χρειαστεί. Ζητάμε το νέο πειθαρχικό δίκαιο να προβλέπει και αποκλεισμούς από ευρωπαϊκές διοργανώσεις των ομάδων που δεν συμμορφώνονται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Σε δήλωσή του για τα επεισόδια του Σαββάτου, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού είχε απειλήσει και αυτός με διακοπή της χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. «Τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου υπογραμμίζουν για πολλοστή φορά τη θέση της Πολιτείας ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αν επιθυμεί να διατηρήσει το αυτοδιοίκητο του και τη συνεργασία του με το κράτος, οφείλει το ίδιο, να διασφαλίσει στους κανονισμούς του, τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Η διακοπή της χρηματοδότησης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αν δεν συντρέξουν οι παραπάνω στοιχειώδεις και αυτονόητες προϋποθέσεις, αποτελεί σταθερή και πάγια θέση της κυβέρνησης», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο γ.γ. Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν 22 αστυνομικοί, εκ των οποίων πέντε παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ συνελήφθησαν 13 άτομα σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις, εμπρησμό, διατάραξη κοινής ειρήνης, παράβαση του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού και βιαιοπραγία.