Κόσμος
Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011 14:04

Λιβύη: Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Μισράτα από τις δυνάμεις του Καντάφι

Οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν σφοδρά για δεύτερη ημέρα σήμερα την πόλη Μισράτα που ελέγχεται από τους εξεγερμένους, δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν σφοδρά για δεύτερη ημέρα σήμερα την πόλη Μισράτα που ελέγχεται από τους εξεγερμένους, δήλωσε εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

«Το λιμάνι δέχεται και σήμερα σφοδρό βομβαρδισμό, έχουν ρίξει μέχρι στιγμής γύρω στις 100 ρουκέτες. Ο βομβαρδισμός της Μισράτα δεν έχει σταματήσει τις τελευταίες 36 ώρες», δήλωσε από το τηλέφωνο ο εκπρόσωπος, ο οποίος είπε πως ονομάζεται Χάσαν αλ-Μισράτι.

«Φαίνεται πως το ΝΑΤΟ μας έχει ξεχάσει και αυτό έχει ενθαρρύνει τις δυνάμεις του Καντάφι. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει το παραμικρό τις τελευταίες 24 ώρες», πρόσθεσε.

Πολλά άρματα μάχης των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι προσπάθησαν σήμερα να εισέλθουν από τα νοτιοδυτικά στη Μισράτα βομβαρδίζοντάς την, ενώ τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των νυχτερινών επιθέσεων, σύμφωνα με τους εξεγερμένους.

«Τα τανκς του Καντάφι προσπάθησαν να εισέλθουν στην πόλη από το αλ Γιράν», προάστιο της Μισράτα που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο γύρω από το οποίο επικεντρώνονται οι μάχες τις τελευταίες ημέρες, επεσήμανε πηγή των αντικαθεστωτικών.

Χθες Κυριακή, το λιμάνι της Μισράτα, σημαντικό για την τροφοδοσία της πόλης με όπλα και ανθρωπιστική βοήθεια, του οποίου η οδική πρόσβαση έχει κοπεί, δέχθηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν δύο εξεγερμένοι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Εκατοντάδες Αφρικανοί πρόσφυγες βρίσκονταν ακριβώς δίπλα στο λιμάνι την ώρα της επίθεσης σε έναν καταυλισμό. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι τουλάχιστον τέσσερις πρόσφυγες τραυματίστηκαν σοβαρά από τους βομβαρδισμούς, δύο από τον Νίγηρα και δύο Αιγύπτιοι.

Χθες, ο ΟΗΕ απέσυρε το προσωπικό του από την πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη, μετά τις επιθέσεις ομάδων ατόμων σε κτήρια του οργανισμού και στις πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας. Οι επιθέσεις ακολούθησαν τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς που, σύμφωνα με το καθεστώς της Λιβύης, προκάλεσαν το θάνατο του νεότερου γιου του Καντάφι και τριών εγγονών του.