Πολιτική
Δευτέρα, 02 Μαΐου 2011 20:09

Σε δρόμο γύρω από την Ακρόπολη θα δοθεί το όνομα του Λάκη Σάντα

Ενός λεπτού σιγή για τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Λάκη Σάντα τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Ενός λεπτού σιγή για τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Λάκη Σάντα τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση. Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα, ο δήμος Αθηναίων εκφράζει τη λύπη του για την απώλεια του Λάκη Σάντα και σημειώνει ότι τιμώντας τη μνήμη του θα δώσει το όνομά του σε δρόμο της Αθήνας πέριξ της Ακρόπολης.

Στο πλαίσιο επίσης της συνεδρίασης ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, έθεσε στην πρωτολογία του τρία ζητήματα, ένα για τον «9,84» και τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η μετάδοση της πασχαλινής λειτουργίας δεν έγινε «για να μην ενοχληθούν οι μουσουλμάνοι της Αθήνας».

Ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε τους σχετικούς ισχυρισμούς «αποκυήματα φαντασίας» διευκρινίζοντας ότι ήταν απόφαση της διοίκησης του σταθμού η μη μετάδοση της πασχαλινής λειτουργίας, και ότι παράλληλα «στη διάρκεια όλης της εβδομάδας ο σταθμός είχε πασχαλινό εορταστικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου».

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο δήμαρχος, ήταν η έκθεση των ορκωτών λογιστών για την Τεχνόπολη, σύμφωνα με την οποία, υπάρχει «τρύπα» 470.000 ευρώ.

Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι δεν προβαίνει σε καμία προσωπική μομφή και υπογράμμισε ότι τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής των κυλικείων έως ότου ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Είπε ακόμη ότι ο έλεγχος, που έχουν κάνει οι ορκωτοί λογιστές, αφορά μόνον το 2010 και θα επεκταθεί και στα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ