Πολιτική
Τρίτη, 03 Μαΐου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ.

Τοπικές βροχές και στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Από το μεσημέρι εξασθένηση των φαινομένων στα βόρεια και σχεδόν αίθριος καιρός στα νότια. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι νότια και το απόγευμα και στα υπόλοιπα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι 5 με 6 και στη Δυτική Κρήτη πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα φθάσει τους 27 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα σχεδόν αίθριος καιρός. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και από το μεσημέρι σχεδόν αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ, οι οποίοι από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)