Πολιτική
Τρίτη, 03 Μαΐου 2011 14:14

Φραστικό επεισόδιο Ευ. Μεϊμαράκη - Ιω. Κοραντή

Βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή φέρεται να χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός Αμυνας και νυν βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο περιθώριο της συζήτησης της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας.

Βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή φέρεται να χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός Αμυνας και νυν βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο περιθώριο της συζήτησης της επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας.

Αφορμή στάθηκε η κόντρα ανάμεσα στον κ. Μεϊμαράκη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήκοων βουλευτών, δεδομένου ότι δεν κατεγράφη τίποτε στα πρακτικά, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ καλημέρισε τον κ. Μεϊμαράκη. Εκείνος φέρεται να του απάντησε ότι «δεν θέλει "καλημέρα" από όσους θέλουν να τον πάνε στην προανακριτική και στο Ειδικό Δικαστήριο» και στη συνέχεια να καταφέρθηκε εναντίον του με πολύ βαριές εκφράσεις.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το επεισόδιο ο κ. Κοραντής ανέφερε ότι δέχθηκε «χυδαία επίθεση με ακατονόμαστες και πρωτόγνωρες για το ελληνικό κοινοβούλιο εκφράσεις» από τον κ. Μεϊμαράκη. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Κοραντής έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για το επεισόδιο στον πρόεδρο της Βουλής.

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης αρκέστηκε να πει ότι δεν θέλει να ασχοληθεί «με τον εν λόγω κύριο». «Είναι θέμα αν θα ασχοληθεί ο αρχηγός του. Εγώ ασχολούμαι με τους δικούς μου βουλευτές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την περίοδο υπουργίας του νυν υπουργού Αμυνας και τους χειρισμούς που ο ίδιος έκανε τα τελευταία δύο χρόνια θα ξεκινήσει η διερεύνηση της υπόθεσης των υποβρυχίων από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών εξοπλισμών και συμβάσεων, η οποία θα προχωρήσει την έρευνα προς τα πίσω για να «συναντηθεί» με την έρευνα που θα διενεργεί η προκαταρκτική επιτροπή.

Την πρόταση κατέθεσε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, για την οποία θα πρέπει να προηγηθεί αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να αποκτήσει τις οιονεί ανακριτικές αρμοδιότητες που έχει και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δηλαδή τη μετατροπή σε άτυπη εξεταστική επιτροπή.

Όπως γνωστοποίησε ακόμη ο κ.Βενιζέλος, με δεδομένο ότι η γερμανική εταιρεία Ferrostaal που συμπράττει στην κατασκευή των υποβρυχίων από το 2000 (και έχει καταδικαστεί ήδη στη Γερμανία) ανήκει σε μεγάλο βαθμό σε ένα fund του Αμπου Ντάμπι, θα ζητηθεί από τον εκεί Ελληνα πρέσβη να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση, ώστε να γερμανική εταιρεία να καταθέσει στις ελληνικές αρχές και επιτροπές όσα περισσότερα γνωρίζει για την εξεταζόμενη υπόθεση.

Η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε έντονο κλίμα, με την πτέρυγα της ΝΔ και ειδικά τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ζητεί μετ΄ επιτάσεως να προσλάβει η επιτροπή χαρακτήρα εξεταστικής και να εκδώσει και πόρισμα.