Πολιτική
Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο, και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Βόρειο και το Ανατολικό Αιγαίο, και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα πελάγη 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Εξασθένηση από το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα κατά τόπους έντονες με εξασθένηση από το βράδυ. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα στα νότια και ύφεση στα υπόλοιπα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός και βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)