Πολιτιστικά
Τετάρτη, 04 Μαΐου 2011 08:03

Τελευταίο αντίο στον Θ. Βέγγο

Σήμερα στις 14.00, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, θα ψαλεί, η νεκρώσιμος ακολουθία για τον προσφιλή ηθοποιό Θανάση Βέγγο. Ο Θάνασης Βέγγος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 84 ετών, μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Σήμερα στις 14.00, στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, θα ψαλεί, η νεκρώσιμος ακολουθία για τον προσφιλή ηθοποιό Θανάση Βέγγο.

Ο Θάνασης Βέγγος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, σε ηλικία 84 ετών, μετά από πολύμηνη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

«Σήμερα αποχαιρετάμε τον αγαπημένο συνάδελφο Θανάση Βέγγο. Τον αγαπήσαμε γιατί ήταν ένας από μας. Ένας Έλληνας, ο μέσος Έλληνας, που προσπαθούσε να τα βγάλει πέρα με όποιον τρόπο, χωρίς να προδίδει τις αρχές του», αναφέρει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

«Παιδί της εργατικής τάξης, πήρε από νωρίς καθαρή θέση στη ζωή. Αυτό τον οδήγησε εξόριστο στη Μακρόνησο, όπου γνώρισε το Νίκο Κούνδουρο κι έτσι βρέθηκε τυχαία στο επάγγελμά μας. Το ταλέντο του και το ήθος του γρήγορα τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κοινού αλλά και τη δική μας.

Τίμησε, με το έργο του και τη στάση ζωής του, την έννοια του αγώνα και του δίκιου. Τίμησε τον ίδιο το ρόλο του καλλιτέχνη. Ευχόμαστε το παράδειγμά του να εμπνεύσει όλους μας. Ειδικά στις μέρες μας έχει ιδιαίτερη αξία», συμπληρώνει το ΣΕΗ.