Κόσμος
Πέμπτη, 05 Μαΐου 2011 20:25

Μπαράκ Ομπάμα: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ

«Αυτό που συνέβη την Κυριακή έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο, αλλά επίσης και στη χώρα μας: όταν λέμε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε, το λέμε σοβαρά», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στην 11η Σεπτεμβρίου.

«Όταν λέμε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε, είμαστε σοβαροί» δήλωσε σήμερα στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναφερόμενος στην 11η Σεπτεμβρίου και αποτίωντας τιμή στα θύματα των Δίδυμων Πύργων,

«Αυτό που συνέβη την Κυριακή, χάρη στο θάρρος των στρατιωτικών μας και το εξαιρετικό έργο των μυστικών μας υπηρεσιών, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο, αλλά επίσης και στη χώρα μας: όταν λέμε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε, το λέμε σοβαρά», ανέφερε σχετικά με την επέμβαση που κατέληξε στην εξολόθρευση του Μπιν Λάντεν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο Πακιστάν.

Πριν μεταβεί στο Σημείο Μηδέν, ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε μια επίσκεψη σε ένα πυροσβεστικό σταθμό, όπου έσφιξε τα χέρια και αντάλλαξε μερικούς αστεϊσμούς με τους πυροσβέστες.

«Πρόκειται για ένα συμβολικό τόπο μιας εξαιρετικής θυσίας που έγινε αυτή τη φοβερή ημέρα», είπε, εξαίροντας το θάρρος των πυροσβεστών που έσπευσαν στους δίδυμους πύργους την 11η του Σεπτέμβρη του 2011 για τη διάσωση των θυμάτων.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή με ορισμένα μέλη της ομάδας των κομάντος που μετείχαν στην επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, όπως ανακοινώθηκε από ανώτατο αμερικανό αξιωματούχο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο