Πολιτική
Δευτέρα, 09 Μαΐου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις έντασης μέχρι 7 Μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις έντασης μέχρι 7 Μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα μετά το μεσημέρι κυρίως στην Ηπειρο. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με5 και στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στις Κυκλάδες 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με βροχές και πιθανώς λίγες καταιγίδες. Στα νότια αρχικά αίθριος καιρός, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στον Θερμαϊκό 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικά φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην ανατολική νησιωτική χώρα πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Στα δυτικά, από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)