Πολιτική
Τρίτη, 10 Μαΐου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βορείους ανέμους που τοπικά θα φτάσουν τα 7 Μποφόρ, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη, με σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και βορείους ανέμους που τοπικά θα φτάσουν τα 7 Μποφόρ, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες στο Ιόνιο και το μεσημέρι με το απόγευμα πιθανώς στα ηπειρωτικά. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Στις Κυκλάδες παροδικές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην Κρήτη, νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και στις Κυκλάδες τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κεσλίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα σποραδικών βροχών μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αστατο, κατά περιόδους νεφελώδη καιρό, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους πιθανώς να είναι έντονα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ, στο Αιγαίο 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)