Πολιτική
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011 06:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με βορείους ανέμους τοπικά 7 Μποφόρ στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με βορείους ανέμους τοπικά 7 Μποφόρ στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Σχεδόν αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς και στο Ιόνιο τοπικά βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η ελαχίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Στις Κυκλάδες παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή κατά τόπους το πρωΐ. Στην Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ, που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν από τα δυτικά. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ και το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Μικρή πιθανότητα στα βορειοδυτικά για πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικές αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα βελτίωση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο και πιθανόν στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά έντασης μέχρι 4 Μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά.

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ