Πολιτική
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 11:15

ΔΗΜΑΡ: Να αποκρουστούν οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της έννομης τάξης

Ανησυχία για τις «ρατσιστικές βιαιοπραγίες εις βάρος ανυπεράσπιστων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας», εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποφευχθούν ρατσιστικές πράξεις αντεκδίκησης και να αποκρουστεί η δράση «αυτόκλητων υπερασπιστών της έννομης τάξης».

Ανησυχία για τις «ρατσιστικές βιαιοπραγίες εις βάρος ανυπεράσπιστων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας» τις τελευταίες ημέρες, εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά.

«Οι βιαιοπραγίες αυτές, την επομένη της άγριας δολοφονίας του 44χρονου συμπολίτη μας στην οδό Ηπείρου, εντείνουν το κλίμα αναταραχής και ανασφάλειας. Είναι ανάγκη να ενισχυθούν με πρακτικό τρόπο τα μέτρα δημόσιας ασφάλειας στο κέντρο της πόλης, να αποφευχθούν ρατσιστικές πράξεις αντεκδίκησης, να αποκρουστεί η δράση αυτόκλητων υπερασπιστών της έννομης τάξης. Όσο είναι ανάγκη να υπάρξει αποφασιστική πάταξη της εγκληματικότητας, άλλο τόσο ανάγκη είναι να μην χάσει η πόλη τα ανθρωπιστικά της χαρακτηριστικά», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας πως η ασφάλεια όλων των πολιτών είναι δημοκρατικό και κοινωνικό δικαίωμα