Πολιτική
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011 16:19

Αμεσα μέτρα για το κέντρο της Αθήνας ζητεί το ΚΚΕ

Έκκληση σε Έλληνες και μετανάστες να πάρουν κοινή θέση και να οργανώσουν κοινή πάλη απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας στο κέντρο της Αθήνας απευθύνει το ΚΚΕ, καταλογίζοντας τεράστιες ευθύνες στη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί.

Έκκληση σε Έλληνες και μετανάστες να πάρουν κοινή θέση και να οργανώσουν κοινή πάλη απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας στο κέντρο της Αθήνας απευθύνει το ΚΚΕ, καταλογίζοντας τεράστιες ευθύνες στη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών, καθώς και της εγκληματικής δράσης της ''Χρυσής Αυγής'' και άλλων ακροδεξιών ομάδων και ''μπράβων'', που παριστάνουν τους προστάτες της ''τάξης'', μαχαιρώνοντας και ξυλοκοπώντας μαζικά αθώους μετανάστες στο δρόμο, εισβάλλοντας στα σπίτια και στα μαγαζιά τους με την ανοχή της αστυνομίας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «η στυγερή δολοφονία του 44χρονου Έλληνα, του 20χρονου από το Μπαγκλαντές που ακολούθησε και το άγριο πογκρόμ ακροδεξιών συμμοριών με θύματα εκατοντάδες μετανάστες και Έλληνες, είναι αποτέλεσμα του ίδιου προβλήματος. Δείχνουν την οξύτητα του προβλήματος και τους μεγάλους κινδύνους που απειλούν τους Έλληνες και ξένους κατοίκους».

Τονίζει ακόμη οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «όχι μόνο δεν έλαβαν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων και των εργαζομένων του κέντρου, για την αντιμετώπιση της κάθε είδους εγκληματικής δράσης, αλλά με την πολιτική τους ανέχθηκαν ή και συνέβαλαν στην ανάπτυξη αυτών των κυκλωμάτων», ενώ στρέφεται και κατά του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ότι χρησιμοποιεί αντιδραστική δημαγωγία και κατηγορεί τους μετανάστες για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να διεκδικήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, φορέων και συλλόγων που έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοπόρα δράση, «για:

Αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών. Η παρουσία επαρκούς και ανάλογα εκπαιδευμένης αστυνομικής δύναμης να έχει μοναδικό σκοπό την περιφρούρηση και προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας όλων των κατοίκων, Ελλήνων και αλλοδαπών, και όχι την καταστολή και την τρομοκράτησή τους.

Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν.

Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.

Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν κι εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Να κλείσουν τα κέντρα που χορηγούν το ναρκωτικό υποκατάστατο της μεθαδόνης, να στηριχθούν και να αναπτυχθούν τα κέντρα πρόληψης της τοξικοεξάρτησης και οι θεραπευτικές κοινότητες απεξάρτησης.

Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Να ληφθούν μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών».