Πολιτική
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Εκτακτο δελτίο καιρού

Για έντονα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά διαστήματα από θυελλώδεις ανέμους και πιθανότατα και από χαλάζι, θα εκδηλωθούν αρχικά σε Βόρειο Ιόνιο, Ηπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο, ενώ την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Υφεση, αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ το Σαββατο-κύριακο θα επικρατήσει άστατος καιρός κυρίως στα ηπειρωτικά, με ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι θα φτάσουν τοπικά τα επτά Μποφώρ.

* Νεφώσεις στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και αργότερα στο Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κατά περιόδους αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 28 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 31 βαθμούς και στο Αιγαίο από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή σε όλη τη χώρα, προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες, αλλά από το απόγευμα βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια απο βόρειες διευθύνσεις μέχρι μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα πελάγη μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη Βόρεια Ελλάδα.

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική. Το απόγευμα όμως θα συννεφιάσει και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και κατά τη διάρκεια καταιγίδων ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.