Οικονομία & Αγορές
Κυριακή, 15 Μαΐου 2011 18:09

Τρισέ: Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ

Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ, επισημαίνει σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διευκρινίζοντας ότι «αυτό που παρατηρούμε σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης είναι μια κρίση δημοσιονομικού χρέους».

Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ, επισημαίνει σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

«Αυτό που παρατηρούμε σήμερα σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης είναι μια κρίση δημοσιονομικού χρέους», διευκρινίζει ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, τονίζοντας παράλληλα ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει πετύχει το σκοπό του στα 12 χρόνια που κυκλοφορεί, κρατώντας το μέσο όρο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη κάτω από 2% ετησίως.

«Διατηρήσαμε την αγοραστική δύναμη του ευρώ», προσθέτει, την ώρα που σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας Emnid, το 58% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται το κοινό νόμισμα.

Με βάση τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Emnid, το 48% των Γερμανών τάσσεται υπέρ μιας αύξησης της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ το 41% είναι αντίθετο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό πρακτορείο