Πολιτική
Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011 15:58

Αποστάσεις ΝΔ από τις δηλώσεις Π. Καμμένου για τον Πρωθυπουργό

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων» πήρε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «έμμισθο broker των διεθνών κερδοσκόπων» πήρε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως ανέφερε, «όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις, οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν».

Ο χαρακτηρισμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής έκανε λόγο για γελοιότητα και αθλιότητα και άσκησε σε υψηλούς τόνους κριτική στη ΝΔ γιατί δεν αποδοκιμάζει τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου.

Επικαλούμενος αναλυτική ανακοίνωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σύμφωνα με την οποία επί διοίκησης Φιλιππίδη και κυβέρνησης ΝΔ, το καλοκαίρι του 2009, αγοράστηκαν CDS ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την ΝΔ ότι με τον τρόπο αυτό ποντάριζε στη χρεοκοπία της χώρας.

Για «πισώπλατο άθλιο κτύπημα κατά του πρωθυπουργού» έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι όταν προέρχεται η καταγγελία από το συγκεκριμένο βουλευτή, παραμένει ερώτημα αν πρέπει κάποιος να τα λάβει σοβαρά υπόψη. Ταυτόχρονα όμως επισήμανε ότι είναι μείζον θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης, αν θα κρατήσει τον κ. Καμμένο ως βουλευτή της η ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Ραγκούσης, επανειλημμένως έχει πει ότι «και αδέλφια έχει και συνεργάτες», αλλά «όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι αυτού του πρωθυπουργού μπορεί να αμφισβητηθεί το ήθος κι η εντιμότητα».

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, παρενέβη στη συζήτηση και ζήτησε να υπάρξουν εξηγήσεις στις σοβαρές καταγγελίες του κ. Καμμένου.

Απαντώντας στον κ. Ραγκούση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας σημείωσε ότι για το θέμα Καμμένου δεν υπάρχει υποχρέωση αναφοράς από τη ΝΔ, αλλά συνιστά προσβολή γα τον κ. Σαμαρά όταν γίνεται προσπάθεια δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων.

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος επισήμανε ότι για τον διάλογο μέσα και έξω από τη Βουλή υπάρχει απόλυτη ελευθερία, αλλά υπάρχουν όρια στην ένταση της κριτικής για τα οποία δεν νοείται υπέρβαση.

Ο κ. Τζαβάρας ανταπάντησε ότι είναι χρέος του καθενός να αποδεικνύει όσα λέει, και υπενθύμισε ότι υπάρχει απάντηση του γ.γ. της ΚΟ κ. Τασούλα.

«Ο χειρότερος οδηγός για την ηγεσία της ΝΔ είναι να συνεχίσει αυτή την τακτική», απάντησε ο κ. Ραγκούσης υπογραμμίζοντας ότι άλλο η κριτική και ο έλεγχος κι άλλο η συκοφαντία και η αθλιότητα.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που δήλωσε ενοχλημένος «από την θεατρινίστικη κίνηση του κ. Καρατζαφέρη». Όσο ζητάμε από τον κ. Καμμένο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, άλλο τόσο ζητάμε από τη κυβέρνηση, είτε την εποπτεύουσα Τράπεζα Ελλάδος να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία, συμπλήρωσε.

Υπάρχει πράγματι σοβαρό θέμα, όπως φαίνεται και πρέπει να υπάρξει απάντηση, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.