Πολιτική
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βελτιωμένο καιρό σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βελτιωμένο καιρό σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών μέχρι τι μεσημέρι. Στη συνέχεια γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι 6 Μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Κυριακή 22 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ