Πολιτική
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011 17:37

Π. Κουρουμπλής: Αλλα ζητήματα προηγούνται της όποιας σκέψης για απολύσεις

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, της σπατάλης, της διαπλοκής, της γραφειοκρατίας, καθώς και η μετατροπή του κλίματος ύφεσης σε ρυθμούς ανάπτυξης είναι ζητήματα που «επιβάλλονται και προηγούνται από οποιαδήποτε άλλη σκέψη και επιλογή λύσεων που έχουν σχέση με απολύσεις» στο δημόσιο τομέα, δηλώνει στο naftemporiki.gr ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ζητήματα που «επιβάλλονται και προηγούνται από οποιαδήποτε άλλη σκέψη και επιλογή λύσεων που έχουν σχέση με απολύσεις» στο δημόσιο τομέα εντοπίζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, με δήλωσή του στο naftemporiki.gr.

Όπως αναφέρει, αυτά είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, της διαπλοκής, της γραφειοκρατίας, καθώς και η μετατροπή του κλίματος ύφεσης σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Αναλυτικά, η γραπτή δήλωση του κ. Κουρουμπλή:

«Τόσο η ικανότητα της Κυβέρνησης όσο και του υφισταμένου πολιτικού μας συστήματος κρίνεται ιδιαίτερα αυστηρά στον τομέα της δημοσιονομικής εκτροπής, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα του πολιτικού της έργου.

»Η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή (6% οι άμεσοι φόροι επί του ελληνικού Α.Ε.Π., ενώ ανέρχονται σε 12.5% κατά Μ.Ο. στην Ευρώπη), οι σπατάλες και η διαπλοκή που τροφοδοτούν ακόμα με περισσό «λίπος» τον τομέα των αναλωσίμων και του φαρμάκου, η γραφειοκρατία που αποτελματώνει κάθε υγιή προσπάθεια επενδυτικής δραστηριότητας, αλλά και η μετατροπή του κλίματος ύφεσης σε διεγερτικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι ζητήματα που προηγούνται και επιβάλλονται από οποιαδήποτε άλλη σκέψη και επιλογή λύσεων που έχουν σχέση με απολύσεις.

»Έχουμε χρέος να αναδειχθούμε ικανοί και αποτελεσματικοί αρχιτέκτονες του μέλλοντος του τόπου μας».