Κόσμος
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 09:14

Διαψεύδουν ότι σκοτώθηκε ο Μουλά Ομάρ

Ο Μουλά Ομάρ είναι ζωντανός, δήλωσε εκπρόσωπος των Αφγανών Ταλιμπάν, διαψεύδοντας πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα ότι ο ηγέτης των Ταλιμπάν σκοτώθηκε στο Πακιστάν.

Ο ηγέτης των Ταλιμπάν Μουλά Ομάρ είναι ζωντανός, δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σύμφωνα με αφγανικό πρακτορείο ειδήσεων με έδρα το Πακιστάν. «Οι πληροφορίες για το θάνατο του Αμίρ ουλ Μοεμινίν είναι ψευδείς. Είναι ασφαλής και καλά στην υγεία του», διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των Αφγανών Ταλιμπάν Κάρι Μουχάμαντ Γουσάφ στο πρακτορείο ΑΙΡ (Afghan Islamic Press).

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, άλλη πηγή των Ταλιμπάν διέψευσε τις αναφορές ότι ο Μουλά Ομάρ σκοτώθηκε και υποστήριξε ότι βρίσκεται στο Αφγανιστάν.

Νωρίτερα, το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι του Αφγανιστάν TOLO μετέδωσε ότι ο Ομάρ σκοτώθηκε στο Πακιστάν ενώ πήγαινε από την Κέτα στο Βόρειο Γουαζιριστάν.

Ανώτατος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας του Πακιστάν δήλωσε από την πλευρά του, ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την είδηση για το θάνατο του Μουλά Ομάρ. «Διενεργείται έρευνα. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω», ανέφερε ο αξιωματικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί.