Κόσμος
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011 12:50

Στην Ιρλανδία έφτασε ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στην Ιρλανδία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, που περιλαβάνει επίσης σταθμούς στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Πολωνία. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, εν μέσω φόβων για αντίποινα μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στην Ιρλανδία, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στην Ευρώπη, που περιλαβάνει επίσης σταθμούς στη Βρετανία, τη Γαλλία και την Πολωνία.

Το αεροπλάνο του προέδρου, ο οποίος συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μισέλ, προσγειώθηκε στο Δουβλίνο γύρω στις 09:30 (11:30 ώρα Ελλάδας).

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει 24ωρη επίσκεψη στην Ιρλανδία, στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να επισκεφθεί την κατοικία των προγόνων του στο χωριό Μάνιγκαλ στην Κομητεία Όφαλι.

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί επίσης στο Δουβλίνο με την πρόεδρο της Ιρλανδίας Μέρι Μακάλιζ, την οποία θα συναντήσει στην επίσημη κατοικία της, και τον πρωθυπουργό Έντα Κένι.

Την Τρίτη ο Ομπάμα θα συνεχίσει την περιοδεία με τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία. Ο ίδιος και η σύζυγός του θα διαμείνουν στο παλάτι του Μπάκινχαμ.

Την Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Ντοβίλ της Γαλλίας όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του G8, ενώ την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Πολωνία, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν καθ'όλη τη διάρκεια της περιοδείας, εν μέσω φόβων για αντίποινα μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.