Πολιτική
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011 21:55

Κόντρα Ευ. Βενιζέλου - Αργ. Ντινόπουλου για την υπόθεση των υποβρυχίων

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας και του βουλευτή της ΝΔ Αργ. Ντινόπουλου, μετά την αναφορά του δεύτερου σε σε κατάθεση μάρτυρα-υπαλλήλου του ΣΔΟΕ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων.

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας και του βουλευτή της ΝΔ Αργ. Ντινόπουλου, μετά την αναφορά του δεύτερου σε σε κατάθεση μάρτυρα-υπαλλήλου του ΣΔΟΕ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών, έργων και υπηρεσιών στην Αμυνα και Ασφάλεια, ο κ. Ντινόπουλος ανέγνωσε μέρος της κατάθεσης, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά, σύμφωνα με την οποία οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ είπαν ότι ήταν δύσκολη η προσβασιμότητα στο υπουργείο Αμυνας πριν από λίγους μήνες (επί των ημερών του κ. Βενιζέλου), δεν τους δόθηκαν όλα τα στοιχεία που ζήτησαν και αναγκάστηκαν να τα αποσπάσουν με εντολή εισαγγελέα.

Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε το βουλευτή της ΝΔ πως λειτούργησε κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής και της ποινικής δικονομίας, καθώς ανέγνωσε απόρρητο υλικό της Προανακριτικής.

«Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος θα του επιτρέψει να εξακολουθήσει να είναι μέλος. Και δεν ξέρω αν εξετάστηκε νομίμως ο υπάλληλος», σημείωσε

Επί της ουσίας της κατάθεσης του μάρτυρα στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ντινόπουλος, ο υπουργός ανακοίνωσε, αφενός, ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να διενεργήσει έρευνα για το ΣΔΟΕ, και δήλωσε, αφετέρου, ότι ο ίδιος θα διατάξει έρευνα ώστε να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη.

Εξήγησε πάντως ότι το ΣΔΟΕ είχε στο επίπεδο του Γενικού Γραμματέα επαφή σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, με τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο προσωπικά. «Ο Καπελέρης με επισκέφθηκε προσωπικά μαζί με το μάρτυρα Παπαγεωργίου και του έδωσα πρόσβαση, όπου χρειαζόταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είπα χθες ότι υπάρχουν μέσα στο υπουργείο στεγανά και η απάντηση του υπουργού ήταν ότι είμαι αμελής και δεν έχω διαβάσει τα πρακτικά. Αντί να μας πείτε ότι θα κάνετε ότι μπορείτε να αρθούν αυτά τα εμπόδια, έρχεστε και με εγκαλείτε ως παραβάτη. Είναι θέμα ουσιαστικού δικαίου που προηγείται της δικονομίας», απάντησε με τη σειρά του ο Αργύρης Ντινόπουλος.

«Είπα να διαβάσει τα πρακτικά της Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών, όχι της προανακριτικής στην οποία συμμετέχει. Δεν είχε λόγο να φέρει τα πρακτικά. Αν η Επιτροπή ήθελε πληροφορίες από το υπουργείο Αμυνας, μπορούσε να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπόλαρη να μας τα ζητήσει» αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΑΠΕ