Πολιτική
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στην Ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέχρι 7 Μποφόρ στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά από τα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανώς στη Δυτική Πελοπόννησο τοπικά ισχυρές. Ανεοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια ανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες που στην Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στη Νότια Κρήτη έως 27 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα βόρεια του νομού θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή, η ΕΜΥ.

Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και το βράδυ πιθανότητα βροχής. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική κυρίως Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά, με πιθανότητα χαλαζόπτωσης το μεσημέρι και το απόγευμα. Το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωΐ στο Βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα ανατολικά.

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ