Πολιτική
Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2002 07:24

Επηρεάζεται το πολιτικό σκηνικό από την εξάρθρωση της «17Ν»

Η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη, δείχνει να επηρεάζει το πολιτικό σκηνικό. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Kάπα Research που δημοσιεύει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, μειώθηκε στις 6,3 μονάδες, έναντι 7,3 μονάδων που ήταν τον Απρίλιο.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται με 37,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 31,5%, το ΚΚΕ με 5,4%, ο Συνασπισμός με 3% και το ΔΗΚΚΙ με 1,8%. Το 3,1% δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο μικρότερο κόμμα, το 2,6% λευκό ή άκυρο και το 14,8% δεν τοποθετείται.

Το 36,7% των ερωτηθέντων θεωρεί τον κ. Σημίτη, καταλληλότερο για πρωθυπουργό, έναντι 35,7% που θεωρεί τον κ. Καραμανλή. Οσον αφορά στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. προηγείται με 52,1%.

«Ενδεχομένως να υπάρχει ένας μικρός επηρεασμός, όμως η σημαντική διαφορά παραμένει», δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, η βουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Ταγιανάκου.

«Η ανάκαμψη οφείλεται στη συστηματική προσπάθεια που έχει καταβάλει το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια», τόνισε στον σταθμό ο Μιχάλης Νεονάκης, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Σε εντυπωσιακό ποσοστό η κοινή γνώμη απορρίπτει την τρομοκρατία, όπως καταγράφει η δημοσκόπηση. Το 74,1% θεωρεί ότι τα μέλη της «17 Νοέμβρη» δεν είναι ιδεολόγοι, αλλά εγκληματίες, ενώ το 76% δηλώνει ότι θα ενημέρωνε την αστυνομία, εάν γνώριζε κάτι για τον καταζητούμενο, Δημήτρη Κουφοντίνα.