Αθλητικά
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 14:11

Επιστροφή Κοτσόλη στην Εθνική

Στο ρόστερ της Εθνικής επιστρέφει μετά από σχεδόν δυο χρόνια ο Στέφανος Κοτσόλης, λόγω των πολλών απουσίών για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στη θέση κάτω από τα γκολπόστ. Νέο πρόσωπο ο Αθανασιάδης.

Στο ρόστερ της Εθνικής επιστρέφει μετά από σχεδόν δυο χρόνια ο Στέφανος Κοτσόλης.

Οι απουσίες των Μιχάλη Σηφάκη και Αλέξανδρου Τζόρβα, εξανάγκασαν τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φερνάντο Σάντος, να προβεί στην κλήση του αναπληρωματικού γκολκίπερ του Παναθηναϊκού για το ματς των προκριματικών του Euro 2012 με τη Μάλτα στο «Καραϊσκάκη» και το φιλικό με το Εκουαδόρ στη Νέα Υόρκη.

Η πρώτη κλήση του Κοτσόλη στην Εθνική ήρθε το 2005 επί Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός του έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τέσσερις εμφανίσεις με τη φανέλα με το εθνόσημο μέχρι και το 2009, έκτοτε όμως δεν τον ξαναεμπιστεύτηκε.

Τη θέση του βασικού γκολκίπερ, πάντως, στα δυο προσεχή ματς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ο Πορτογάλος αναμένεται να την δώσει στον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο.

Νέο πρόσωπο για την Εθνική αποτελεί και ο Νίκος Αθανασιάδης, ο οποίος λόγω των φετινών εμφανίσεών του με τον ΠΑΟΚ φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Εκτός από τους προαναφερθέντες ο Σάντος κάλεσε και τους Βύντρα, Τοροσίδη, Μόρα, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Σπυρόπουλο, Τζιόλη, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Καφέ, Φωτάκη, Νίνη, Κονέ, Φετφατζίδη, Χριστοδουλόπουλο, Σαλπιγγίδη και Μήτρογλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Βασίλης Τοροσίδης έλαβε σχετική άδεια και δεν θα ταξιδέψει στην Ν. Υόρκη, ενώ στην προπόνηση της Εθνικής στις ΗΠΑ θα συμμετάσχει ο υπό ελληνοποίηση ποδοσφαιριστής Τζορτζ Τζον (Ντάλας).

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια και αυτό το είδαμε όταν κερδίσαμε τη Μάλτα στο 93’ Είναι δύσκολη η Μάλτα και δεν έχει τίποτα να χάσει, θα αμύνεται συνεχώς. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα ματς, εμείς πρέπει να είμαστε οργανωμένοι και να μην επιτρέψουμε αντεπιθέσεις ώστε να απειλήσουμε επιθετικά», σχολίασε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου, που ανακοίνωσε τις κλήσεις του.