Πολιτική
Κυριακή, 29 Μαΐου 2011 14:07

Γ. Παπανδρέου: Επιβάλλονται γενναία βήματα από όλους

Την αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης επανέλαβε σήμερα ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως οι περιστάσεις επιβάλλουν γενναία βήματα από όλους και πως δεν έχει κανένα ταμπού να αποδεχτεί «την όποια πρόταση, από όπου και αν πρόερχεται».

Την αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης επανέλαβε σήμερα ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν γενναία βήματα από όλους.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα Καλάβρυτα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν έχει κανένα ταμπού να αποδεχτεί «την όποια πρόταση, από όπου και αν πρόερχεται».

Εμφανίστηκε μάλιστα πρόθυμος να προβεί με τη συμμετοχή των υπόλοιπων κομματικών δυνάμεων σε κοινή διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Οπως είπε, έχει αναλάβει να τηρήσει στο ακέραιο την ευθύνη που έχει αναλάβει και δεν τον νοιάζει «το σαρακι του μικροκομματισμού ούτε ο κίνδυνος του πολιτικού κόστους».

«Αυτήν τη στιγμή προέχει η πατρίδα, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τα κόμματα, μπροστά στον κίνδυνο να μείνει η Ελλάδα χρόνια πίσω, θα κάνω το καθήκον μου», είπε χαρακτηριστικά.

«Απαιτείται πολιτική βούληση για την υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων και αυτό θα φανεί στην πράξη, μπορούμε να είμαστε διαφορετικοί, αλλά όχι εχθροί», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα τόνιζε την εικόνα σοβαρότητας της χώρας και θα έδινε ηχηρή απάντηση σε όσους αμφισβητούν την Ελλάδα.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω, καθώς «η μάχη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο αγώνας ειναι μακρύς και δυσκολος».

«Αλλα», συμπλήρωσε, «παρα τις μεγαλες δυσκολίες πρέπει να εχουμε όλοι εμπιστοσύνη στο μέλλον αυτης της χωρας». Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους πολίτες να κλείσουν τα αυτιά τους «στις σειρήνες της ευκολίας που λένε ότι ο αγώνας είναι μάταιος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός και ο Καναδός ομόλογός του επισκέφθηκαν σήμερα τα Καλάβρυτα και απότισαν φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Οι δύο ηγέτες έφθασαν τόπο θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλης.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο.