Πολιτική
Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011 13:24

ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσιοποίηση των αιτούντων αναδρομικά με παρέμβαση της Βουλής

Παρέμβαση της Βουλής προκειμένου να καταστεί δυνατή η δημοσιοποίηση των ονομάτων των βουλευτών που αιτούνται την καταβολή αναδρομικών, ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή σχετική δήλωση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παρέμβαση του κοινοβουλίου προκειμένου να καταστεί δυνατή η δημοσιοποίηση των ονομάτων των βουλευτών που αιτούνται την καταβολή αναδρομικών, ζητεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή σχετική δήλωση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης επικαλείται δήλωση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Καραβοκύρη, σύμφωνα με την οποία, με επίσημο αίτημα του κοινοβουλίου και επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος κάμπτεται η άρνηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων έχουν προσφύγει στο δικαστήριο (σ.σ. το δικαστήριο αρνείτο να δημοσιοποιήσει τα ονόματα με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο προσκρούει στη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων).

Για το λόγο αυτό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, τους καλεί να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να δοθούν το ταχύτερο δυνατό τα ονομάτων των βουλευτών στη δημοσιότητα.