Αθλητικά
Σάββατο, 04 Ιουνίου 2011 23:21

Πρ. Euro 2012: Ξανά στην κορυφή η Εθνική

Με δυο γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη (8', 63) και άλλο ένα του Κυριάκου Παπαδόπουλου (26') η Εθνική επικράτησε της Μάλτας με 3-1 στο Καραϊσκάκη και επέστρεψε στην κορυφή του ομίλου της για τα προκριματικά του Euro 2012.

Θεωρητικά η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2012 η Μάλτα, μέσα στο γήπεδο όμως και στα δυο παιχνίδια της με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να αγχώσει τους άσους της «γαλανόλευκης».

Στη Βαλέτα το γκολ του Βασίλη Τοροσίδη ήρθε σχεδόν στην εκπνοή του ματς για να λυτρώσει τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του. Στο Καραϊσκάκη, μπροστά στο φίλαθλο κοινό της ελληνικής ομάδας, τα πράγματα ήταν σχετικά πιο εύκολα. Και πάλι, όμως, οι Μαλτέζοι πέτυχαν για λίγα λεπτά να ανεβάσουν τους σφυγμούς μας.

Η αναμέτρηση είχε ξεκινήσει ιδανικά για την Εθνική με σειρά χαμένων ευκαιριών και δυο γκολ στο πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά, το βέβαιο αποτέλεσμα της νίκης απέκτησε μια πιο αμφίβολη τροπή, όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ευτυχώς το τρίτο γκολ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν άργησε να έρθει, σφραγίζοντας τη νίκη, αλλά και ταυτόγχρονα κρύβοντας κάτω από το χαλί τα αρκετά αρνητικά της εμφάνισης των διεθνών μας.

Το θετικό στο όλο παιχνίδι, πέρα από την επιστροφή της Εθνικής στην κορυφή του 6ου προκριματικού ομίλου (με 14 βαθμούς έναντι 13 του Ισραήλ και της Κροατίας), το γεγονός πως τα νέα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου φώναξαν επιτέλους «παρών».

Ο Γιάννης Φετφατζίδης έσπρωξε δυο φορές τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο ντεμπούτο του με την ανδρών ο Κυριάκος Παπαδόπουλος χρίστηκε σκόρερ και απέδειξε για μια ακόμα φορά πως η Bundesliga τον έκανε να ωριμάσει απότομα.

Ο άσος του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ μόλις στο 8' μετά από έξοχο συνδυασμό των Νίνη και Κατσουράνη και ασίστ του τελευταίου, για να έρθει στο 26' ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά σε φάουλ του Καραγκούνη να γράψει το 2-0.

Εννιά λεπτά από την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Μισφούντ εκμεταλλεύτηκε παιδαριώδη λάθη στο κέντρο της άμυνας της Εθνικής και με πλασέ νίκησε τον σχετικά ασταθή Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, ξανά ο Φετφατζίδης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με κοντινό πλασέ κλείδωσε τους τρεις βαθμούς για την Ελλάδα.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Κωνσταντόπουλος, Σπυρόπουλος, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70' Καφές), Νίνης (79' Χριστοδουλόπουλος), Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (90' Μήτρογλου)

Μάλτα (Τζον Μπούτιγκιεγκ): Χογκ, Καρουάνα, Σκιμπέρας, Αγκιους, Ρ. Φένεκ, Μπογκντάνοβιτς (59' Κοέν), Μπρίφα, Μίφσουντ, Χάτσινσον (87' Π. Φένεκ), Σκέμπρι, Μπαγιάντα (80' Φάιλα)

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ - [email protected]