Πολιτική
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους τις επόμενες έξι ώρες στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε πριν από λίγο η ΕΜΥ. Στις περιοχές που προβλέπεται να επηρεασθούν συμπεριλαμβάνεται και η Αττική. Από τις βραδυνές ώρες αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 15 έως 29 βαθμούς και στα νησιά από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη, σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά το απόγευμα θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά και θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.