Πολιτική
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 16:03

Γ. Πεταλωτής: Οι βουλευτές θα ανταποκριθούν στο ιστορικό τους καθήκον

Την εκτίμηση ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθούν παρά τις ενστάσεις τους στο πατριωτικό τους καθήκον, «όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα», εξέφρασε ο Γ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Την εκτίμηση ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα ανταποκριθούν παρά την αγωνία τους και τις ενστάσεις τους στο πατριωτικό καθήκον, «όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα», εξέφρασε ο Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει θέμα παραίτησής τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι χρειάζεται από όλους νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σύνεση. «Είναι ιστορικό καθήκον όλων, να ανταποκριθεί ο καθένας στην ευθύνη του», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πεταλωτής είπε ακόμη ότι «τα διλήμματα δεν είναι εκβιαστικά, αλλά υπευθυνότητας και ουσίας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα».

Πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει τη στάση του Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ο οποίος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1993536 , και περιορίστηκε να αναφέρει ότι όλοι κατανοούν τη δύσκολη κατάσταση κι οι βουλευτές το έχουν αποδείξει.

Εξάλλου, σχετικά με εξώδικα που έχουν λάβει ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «δεν χρειάζονται εξώδικα για να ασκηθούν πιέσεις και το αίσθημα ευθύνης τους δεν επηρεάζεται από τέτοιες ενέργειες».

Επανέλαβε τέλος ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι ένα γενικό πλαίσιο που θα πρέπει να ψηφιστεί από όλους και πώς θα ακολουθήσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι, όπου μπορεί ο κάθε βουλευτής να διαφοροποιηθεί όπου διαφωνεί.

Σχετικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφιστεί ως περισσότερα άρθρα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «αυτή είναι η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία και η κυβέρνηση δεν θα κάνει έκπτωση νομιμότητας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ