Αθλητικά
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 11:02

Πορτίγιο για ΠΑΟΚ

Μια εξαιρετική πρόταση έχει φτάσει στα γραφεία του ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος άσος της Χέρκουλες, Χαβιέ Πορτίγιο.

Μια εξαιρετική πρόταση έχει φτάσει στα γραφεία του ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος άσος της Χέρκουλες, Χαβιέ Πορτίγιο.

Ο Πορτίγιο έχει αρχίσει την καριέρα του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία είχε συμπληρώσει 53 συμμετοχές και 17 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (2001-2004).

Έπειτα πήγε για ένα χρόνο στη Φιορεντίνα όπου μέτρησε 18 συμμετοχές και 4 τέρματα, και στη συνέχεια στην Μπρίζ (32 αγ. 11 γκολ), για να επιστρέψει στην Ισπανία και την Ταραγόνα με 36 συμμετοχές και 12 γκολ. Μέχρι πριν από δύο χρόνια έπαιζε στην Οσασούνα, όπου και συμπλήρωσε 40 αγώνες και 3 γκολ. Από τότε μέχρι σήμερα βρίσκεται στη Χέρκουλες, όπου σε 47 αγώνες έχει επτά γκολ.

Ο Πορτίγιο έχει γεμάτες χρονιές όλα αυτά τα χρόνια και αποτελεί πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική για τον ΠΑΟΚ και το σύστημα του Μπόλονι. Η ομάδα του υποβιβάστηκε φέτος και ο παίκτης βρίσκεται στη μακροσκελή λίστα με τους ποδοσφαιριστές που αποχωρούν.

«Αγκάθι» για τον ΠΑΟΚ είναι το οικονομικό, αφού ο 29χρονος επιθετικός αμείβεται με 700.000 ευρώ ετησίως, και αν τα βρει στα υπόλοιπα με τον Δικέφαλο θα πρέπει να μειώσει αρκετά τις απαιτήσεις του για να επιτευχθεί η συμφωνία.

Βέβαια, έχει και αρκετές προτάσεις από την πατρίδα του, αφού ήδη τον έχουν προσεγγίσει η Ράγιο Βαγιεκάνο και η Μπέτις.

Πηγή: www.gazzetta.gr