Πολιτιστικά
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011 22:03

Π. Γερουλάνος: To Μουσείο της Ακρόπολης αποδεικνύει τι μπορούμε να καταφέρουμε

«Φέτος γιορτάζουμε τα δύο χρόνια λειτουργίας του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ενός μουσείου κορυφαίων προδιαγραφών, το οποίο αναδεικνύει το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας και το προβάλλει σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή τα γενέθλια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. «Φέτος γιορτάζουμε τα δύο χρόνια λειτουργίας του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ενός μουσείου κορυφαίων προδιαγραφών, το οποίο αναδεικνύει το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας και το προβάλλει σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος παρευρέθηκε στον εορτασμό.

Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε πως «σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει στον επισκέπτη μία διαφορετική εικόνα και αποδεικνύει τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν βάζουμε υψηλούς στόχους».

«Τα δεύτερα γενέθλια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης μας γεμίζουν αισιοδοξία για μια Ελλάδα εξωστρεφή, δυναμική, αισιόδοξη, που πιστεύει στον εαυτό της και στον πλούτο του πολιτισμού της και των ανθρώπων της», πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτισμού.

Ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, δώρισε στον υπουργό ένα αντίγραφο κεφαλής ξανθού εφήβου.

Για τον εορτασμό των δύο ετών λειτουργίας του Μουσείου πραγματοποιήθηκε το βράδυ συναυλία από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στον προαύλιο χώρο του.

Το Μουσείο της Ακρόπολης έχουν επισκεφτεί από την αρχή της λειτουργίας του περίπου 3.300.000 επισκέπτες από 148 χώρες, ενώ το 2010 κατάφερε να κατακτήσει την 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, το Μουσείο παρέμεινε ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα με μειωμένο εισιτήριο (3 ευρώ).