Πολιτική
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011 14:00

Νέα αντιπαράθεση για το ρόλο αποστράτων

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας περί κινητικότητας ενώσεων αποστράτων αξιωματικών που συνδέονται με την αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι απόστρατοι δεν επηρεάζονται από κανέναν. Για τη ΝΔ ο ρόλος τους είναι εθνικός», απάντησε ο Μ. Τζίμας

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας περί κινητικότητας ενώσεων αποστράτων αξιωματικών που συνδέονται με την αξιωματική αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, απάντησε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας. «Οι απόστρατοι δεν επηρεάζονται από κανέναν. Για τη ΝΔ ο ρόλος τους είναι εθνικός», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Στη χθεσινή παρέμβασή του, ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης διεμήνυσε ότι πρέπει να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους απόστρατους. Ο υπουργός χαρακτήρισε επικίνδυνη την έκκληση των ενώσεων αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση και υπηρεσιακή ετοιμότητα για να αποκρούσουν την κυβέρνηση και κάλεσε τη ΝΔ «να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως ιστορικά προνομιακό της χώρο» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1998337 .

«Οι απόστρατοι, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την ανεξαρτησία του πνεύματος που διαθέτουν, δεν επηρεάζονται από κανέναν. Ζουν το δικό τους δράμα μετά τη ληστρική επιδρομή στα εισοδήματά τους και το κύρος τους από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», απάντησε σήμερα ο κ. Τζίμας, ξεκαθαρίζοντας πως «είναι έξω από τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας ο επηρεασμός του ευαίσθητου χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο βουλευτής Δράμας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι με βάση και τα δείγματα της πολιτικής του, με τις κρίσεις των αξιωματικών, έχει βάλει στόχο την κομματική άλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και στον ίδιο τόνο πρόσθεσε: «Οι πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, σε συνδυασμό με το ρεβανσισμό που επιδεικνύει, δεν της δίνουν το δικαίωμα να εξαπολύει αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας. Για τη ΝΔ ο ρόλος των Αποστράτων Αξιωματικών είναι εθνικός».

Γ. Καρατζαφέρης: Ας μην εμλέκουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις

«Καλό θα ήταν να προφυλάξουμε τις ένοπλες δυνάμεις από τις δικές μας ατέλειες», σχολίασε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, με αφορμή τις σχετικές αναφορές του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως αν ο υπουργός είδε κάποια πράγματα, θα μπορούσε, όπως είπε, να τα διατυπώσει διαφορετικά, και όχι από το βήμα της Βουλής, ώστε μη δημιουργείται αναστάτωση.

«Όσο λιγότερο ανακατεύουν κάποιοι τις ένοπλες δυνάμεις, τόσο καλύτερα. Σαφέστατα υπάρχει ένας ομφάλιος λώρος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν παροτρύνσεις μέσω των αποστράτων που κάποτε ήταν προϊστάμενοι των εν ενεργεία κάποιων καταστάσεων», πρόσθεσε.