Πολιτική
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2002 16:43

Η ΝΔ σχολιάζει την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ στην Intracom

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Αμυνας, βουλευτής Αχαΐας Σπ. Σπηλιωτόπουλος, με αφορμή το θόρυβο, που δημιουργήθηκε από την επίσκεψη του αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού στην Intracom, δήλωσε ότι «η δημόσια διατύπωση υπερβολικά κολακευτικών ή δυσμενών σχολίων για ιδιωτικές επιχειρήσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες –και μάλιστα από Αρχηγό Γενικού Επιτελείου– δεν συνάδει με τη σοβαρότητα, την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία που οφείλουν σε τέτοιες περιπτώσεις να επιδεικνύουν θεσμικά πρόσωπα.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων βασίζεται στη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων με συναφείς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Βασική και απαραίτητη όμως αρχή είναι η διαφάνεια, η αμεροληψία και η δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλες τις επιχειρήσεις που επιθυμούν και μπορούν να συμμετέχουν στις διαδικασίας προμηθειών, μέσα στο ισχύον νομικό πλαίσιο, χωρίς παρεμβάσεις και συμπεριφορές, που ενδεχομένως στρεβλώνουν τους όρους του υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού...

Τέλος, για άλλη μια φορά, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ να διαφυλάξει το κύρος του Στρατεύματος, του οποίου η αποστολή είναι να υπερασπίζεται αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και ουδενός άλλου».