Πολιτική
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2002 07:18

Ανακρίνεται στην αντιτρομοκρατική ο Κουφοντίνας μετά την παράδοσή του

Στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής κρατείται και ανακρίνεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος παραδόθηκε χθες το μεσημέρι και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή.

Σε δήλωσή του που μετέφερε στους δημοσιογράφους η συνήγορός του, Αννα Κούρτοβικ, αναφέρει ότι παραδόθηκε για να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για όσες ενέργειες ανέλαβε η «17 Νοέμβρη», ενώ αρνείται την ενοχή του για τις πράξεις που του αποδίδονται, σύμφωνα με τον τρόπο που αυτές περιγράφονται στο κατηγορητήριο.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εκφράζει, όπως ανέφερε η συνήγορός του, την αλληλεγγύη του, για όσους κρατούνται για την υπόθεση αυτή δίκαια ή άδικα, τονίζει ότι η βασική αξία για κάθε αγωνιστή σε τέτοιες στιγμές είναι η αξιοπρέπεια, ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσής του τονίζει ότι η αξία που καθόρισε την προσωπική του πορεία, ήταν η πίστη στην οικοδόμηση ενός επαναστατικού κινήματος και το όραμά του για μία σοσιαλιστική κοινωνία.

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους, ότι, ο εντολέας της παραδόθη αυτοβούλως και ότι δεν υπήρχε καμμία συμφωνία ή συνεννόηση με τις αρχές, ενώ σημείωσε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τις αρχές.

Νωρίτερα, ανακρινόμενος - σύμφωνα με πληροφορίες - είχε πει ότι η «17 Νοέμβρη» υπήρχε, τώρα έχουμε τελειώσει ως οργάνωση. Χθες ζήτησε και είδε για περίπου 20 λεπτά τον δωδεκάχρονο γιο της Αγγελικής Σωτηροπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, είπε ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε προηγούμενη συνεννόηση για την παράδοση του Κουφοντίνα. «Προφανώς είχαμε φτάσει πολύ κοντά και αυτό τον ανάγκασε να παραδοθεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας.

«Η παράδοση Κουφοντίνα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και εάν έγινε», αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στο θέμα της τρομοκρατίας», υπογραμμίζει η Νέα Δημοκρατία.

Κατά τη γνώμη μας, η παράδοση είναι συμφωνημένη γιατί συμβάλλει στη συγκάλυψη του πραγματικού χαρακτήρα και του ρόλου της «17 Νοέμβρη», δηλώνει η Αλέκα Παπαρήγα.

«Δεν είναι ώρα για σεναριολογίες. Κάθε τι που φωτίζεται έχει τη σημασία του», σημειώνει ο Συνασπισμός.