Πολιτική
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 08:11

Η ατζέντα της ημέρας

* Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου η προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για όλους τους υποψηφίους, λόγω της 48ωρης απεργίας απότ η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η ώρα λήξης της οριστικοποίησης είναι μέχρι τις 24:00 της ίδιας ημέρας. Πέραν αυτής της ώρας δεν θα γίνεται δεκτή άλλη οριστικοποίηση.

* Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στήριξης 2012-2015. Στην απεργία συμμετέχουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς εκτός από το μετρό, μετά την αναστολή της απεργίας των ηλεκτροδηγών. Σημειώνεται, ότι, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα εξυπηρετούν μόνον τις γραμμές των Special Olympics. Σήμερα και αύριο δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού. Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν από σήμερα και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ. Με στάσεις εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. έχει εξαγγείλει και η ΠΟΕΣΥ.

* Στις 9 π.μ. στο ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi» η έναρξη του διήμερου συνεδρίου με θέμα «Γυναίκες των αραβικών χωρών και ο δρόμος προς τη δημοκρατίας» που διοργανώνει η Σοσιαλιστική Διεθνής Γυναικών σε συνεργασία με τον Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, μετά από αίτημα των γυναικών των αραβικών χωρών για συμπαράσταση στον αγώνα τους για τη δημοκρατία.

* Στις 9 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση των αγανακτισμένων πολιτών.

* Στις 9:10 π.μ. από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχώρηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για το Βουκουρέστι όπου θα αφιχθεί στις 10:30 π.μ., στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψης. Το πρόγραμμα του κ. Παπούλια είναι το ακόλουθο:

-10.40: Αναχώρηση το Προεδρικό Μέγαρο.

-10.50: Αφιξη υυπουργού και μελών αντιπροσωπείας στο Προεδρικό Μέγαρο. Τα μέλη της αντιπροσωπείας λαμβάνουν θέση για την επίσημη τελετή υποδοχής στο προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

-11:00: Αφιξη προέδρου της Δημοκρατίας. Υποδοχή από τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Traian Basescu. Τελετή επίσημης υποδοχής. Απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα. Χαιρετισμός αγήματος «buna ziua» Παρουσίαση επισήμων αντιπροσωπειών.

-11:15: Είσοδος προέδρων και αντιπροσωπείας στο Προεδρικό Μέγαρο.

-11:15-11:40: Κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον Traian Basescu.

-11:40-12.20: Διευρυμένες συνομιλίες.

-12:20: Υπογραφή «Μνημονίου Κατανόησης Ελλάδος-Ρουμανίας για συνεργασία στον αγροτικό τομέα».

-12:30: Δηλώσεις προέδρου της Δημοκρατίας και προέδρου κ. Basescu σε εκπροσώπους Μέσων Ενημέρωσης

-12:50: Αναχώρηση κ. Παπούλια και μελών αντιπροσωπείας για το Πρωθυπουργικό Μέγαρο Victoria.

-13:10: Αφιξη προέδρου της Δημοκρατίας στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο. Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Emil Boc.

-16:20: Αναχώρηση Κάρολου Παπούλια και αντιπροσωπείας για τη Ρουμανική Ακαδημία.

-16:30: Αφιξη. Υποδοχή από τον πρόεδρο Ρουμανικής Ακαδημίας, Ionel Haiduc και μετάβαση στο γραφείο του. Ανταλλαγή δώρων.

-16:30: Μετάβαση λοιπών μελών αντιπροσωπείας και εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης στην αίθουσα τελετών της Ακαδημίας.

- 16:40: Είσοδος προέδρου της Δημοκρατίας σε αίθουσα τελετών. Προσφώνηση προέδρου Ρουμανικής Ακαδημίας κ. Ionel Haiduc. Αντιφώνηση κ. Κάρολου Παπούλια. Ομιλίες Πανεπιστημιακών.

-17:20: Αναχώρηση Κάρολου Παπούλια και της αντιπροσωπείας για το Πατριαρχικό Μέγαρο.

-17:30-18.00: Συνάντηση κ. Παπούλια με τον πατριάρχη Ρουμανίας, αρχιεπίσκοπο Βουκουρεστίου, μητροπολίτη Μουντένια και Δοβρουτσάς Δανιήλ. Ανταλλαγή δώρων. Σύντομο προσκύνημα σε παρακείμενο Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης.

-18:10: Επιστροφή Κάρολου Παπούλια και της αντιπροσωπείας στο ξενοδοχείο.

-19:30-21.00: Επίσημο δείπνο παρατιθέμενο από τον πρόεδρο της Ρουμανίας, T. Basescu προς τιμήν του Κάρολου Παπούλια.

* Στις 9:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του κόμματος, προκειμένου οι βουλευτές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης και άλλες διατάξεις».

* Στις 9:30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει με διευρυμένη σύνθεση ο ΚΤΕ Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την υπουργό, Αννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

* Στις 10 π.μ. στην Ομόνοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

* Στις 10 π.μ. στον Πολυχώρο "Απόλλων" ημερίδα με θέμα: "Εθελοντισμός-Κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Συνοχή", διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Την ημερίδα υποστηρίζουν η Μητρόπολη Πειραιά, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων και οι Δήμοι της περιοχής. Στόχος της είναι η ανάδειξη του εθελοντικού κινήματος ως πυλώνας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στις τοπικές κοινωνίες.

* Στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν από σήμερα ενάντι στα κυβερνητικά μέτρα και στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015.

* Στη 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη οι εκλογές του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος.

* Στις 3 μ.μ. στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Λ. Συγγρού 47) συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος.

* Στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Κοιμητήρια Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, η κηδεία του καθηγητή του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ιωάννη Μανωλεδάκη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 74 ετών μετά από βραχεία νοσηλεία του στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

* Στις 7 μ.μ. στις Στήλες του Ολυμπίου Διός συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

* Στις 7 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών (Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Σουηδίας 61, όπισθεν Ευαγγελισμού, Κολωνάκι) οι επιχειρηματικές διακρίσεις Stat Bank Awards 2011. Επίσης θα δοθεί στη δημοσιότητα ο ετήσιος επιχειρηματικός οδηγός Diamonds 2011, οι υγιέστερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην περίοδο της κρίσης.