Πολιτική
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στις ηπειρωτικές περιοχές και πρόσκαιρα κατά τόπους στα υπόλοιπα, με εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στις ηπειρωτικές περιοχές και πρόσκαιρα κατά τόπους στα υπόλοιπα, με εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγε νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και κυρίως στα ορεινά καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια από νότιες διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ και μόνον στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Στα ηπειρωτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς στα υπόλοιπα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ