Πολιτική
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 14:33

Αλ. Παπαρήγα: Οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης τα επεισόδια

Για «οργανωμένο, πολιτικά και επιχειρησιακά μελετημένο σχέδιο της κυβέρνησης αυτό το διήμερο» έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Για «οργανωμένο, πολιτικά και επιχειρησιακά μελετημένο σχέδιο της κυβέρνησης αυτό το διήμερο» έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης ήταν να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και η απεργία ως μορφή πάλης. Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «το αστικό κράτος διαθέτει πολλούς μηχανισμούς που δεν θέλει να τους αποκαλύψει γιατί το βολεύουν».

Επιπλέον, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής θα αποκαλύψει την αλήθεια, τονίζοντας ότι αν αυτή αποκαλυφθεί, «τότε (ο κ. Παπουτσής) θα πρέπει να παραιτηθεί».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει παρακράτος, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το επίσημο κράτος συγκροτεί μηχανισμούς που τους εμφανίζει ως αυθόρμητους. «Παρακράτος», τόνισε, «δίχως τη στήριξη κράτους δεν υπάρχει». Υποστήριξε ακόμη ότι υπάρχουν κάποιοι που πληρώνονται για να πηγαίνουν σε γήπεδα ή σε συγκεντρώσεις ως προβοκάτορες.

Στη συνέχεια η γ.γ. του ΚΚΕ ανέφερε ότι υπήρχε σχέδιο «σε μια πανελλαδική απεργία να δημιουργούσαν σκηνικό όπου αγανακτισμένοι θα συγκρούονταν με το ΠΑΜΕ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αστυνομία να μπει στην πλατεία Συντάγματος και να περάσει η καταστολή ως αναγκαστική επιλογή».

Τέλος, αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «ο λαός μπαίνει σε πιο βαθύ τούνελ», ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι θέλει να χρησιμοποιήσει το δημοψήφισμα που έχει εξαγγείλει για το πολιτικό σύστημα ως υποκατάστατο των εκλογών και ως «προπέτασμα για να κρύψει τη μπόχα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ