Πολιτική
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές στη Βόρεια Ελλάδα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ανοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στις υπόλοιπες περιοχές.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές στη Βόρεια Ελλάδα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ανοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στις υπόλοιπες περιοχές.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς να είναι ισχυρές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία και τη Στερεά, κυρίως στην Κεντρική. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας μικρής διάρκειας στα δυτικά και βόρεια. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κα πιθανόν σε ορεινές περιοχές να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και στα πελάγη τοπικά βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 3 Ιουλίου

Λίγες νεφώσεις στα βόρεια, οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός και μόνον τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις ενδέχεται στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ