Πολιτική
Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2002 16:10

Στον Κορυδαλλό ο Δημ. Κουφοντίνας

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος απολογήθηκε για περισσότερο από δύο ώρες ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου.

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη, κατέθεσε, όπως δήλωσε η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή και δεν θέλησε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν σχετικά με πρόσωπα και συγκεκριμένες πράξεις.

Στο υπόμνημα ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την δράση της 17 Νοέμβρη όπως αυτή περιγράφεται στις προκηρύξεις της οργάνωσης. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν αποδέχεται την συμμετοχή του σε ληστείες, όπως αυτή περιγράφεται στο μακροσκελέστατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του.

Ο Κουφοντίνας δήλωσε ότι οι ενέργειες του είχαν αποκλειστικά πολιτικά κίνητρα, ενώ έκανε έκκληση - μέσω της συνηγόρου του - για μια δίκαιη δίκη, εκφράζοντας, όμως, αμφιβολία για το αν κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με το κλίμα που επικρατεί για την υπόθεση. Σε ερώτηση του ανακριτή για το αν έχει σχέση με μυστικές υπηρεσίες, ο Κουφοντίνας αρνήθηκε, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο «δεν συνάδει με την ιδεολογία του».

Στο υπόμνημα του επίσης υποστηρίζει ότι «σέβεται την ανθρώπινη ζωή». Για το ζήτημα της παράδοσης του, ο Κουφοντίνας υποστήριξε ότι παραδόθηκε προκειμένου να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες για τις πράξεις του, ενώ - όπως υποστηρίζει - τις ποινικές ευθύνες τις επιβάλει το δικαστήριο και τις υφίσταται ο κατηγορούμενος.

Πηγή: AΠΕ