Αθλητικά
Κυριακή, 03 Ιουλίου 2011 18:44

Θρίαμβος για Τζόκοβιτς στο Γουίμπλεντον

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε τον τίτλο στο απλό των ανδρών στο τουρνουά τένις του Γουίμπλετον, επικρατώντας του μεγάλου φαβορί Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό με 3-1 σετ.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε τον τίτλο στο απλό των ανδρών στο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον, επικρατώντας του μεγάλου φαβορί Ράφαελ Ναδάλ στον τελικό με 3-1 σετ.

Ο Σέρβος τενίστας, που από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποίησε άλλη μια σπουδαία εμφάνιση στα λονδρέζικα κορτ, λυγίζοντας σχετικά εύκολα τον Ισπανό κυρίαρχο του αθλήματος τα τελευταία χρόνια.

Από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε να πατάει καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αφού πήρε το πρώτο σετ με 6-4 γκέιμ, κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο δεύτερο με 6-1 γκέιμ.

Ο Ναδάλ έδειξε να βρίσκει ξανά τη φόρμα του στο τρίτο σετ, όταν έριξε τον αντίπαλό του στα σχοινιά και με 6-1 γκέιμ μείωσε σε 2-1, όμως στο τέταρτο σετ ο Σέρβος ανέκτησε την ψυχραιμία του, σταμάτησε τα αβίαστα λάθη και με δυο μπρέικ έφτασε στο μεγάλο θρίαμβο.

Για τον 24χρονο Τζόκοβιτς αυτός είναι ο τρίτος του τίτλος σε Γκραν Σλαμ, αφού είχε κατακτήσει δυο φορές στο παρελθόν το Αυστραλιανό Όπεν (2008, 2011).

Αντιθέτως, ο Ναδάλ δεν καταφέρνει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στο Γουίμπλεντον και φέτος μετράει μόνο μια νίκη σε Γκραν Σλαμ -έναντι δυο του Τζόκοβιτς- εκείνη στο Ρολάν Γκαρός.

Το παιχνίδι αυτό, πάντως, έγραψε ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στο Γουίμπλεντον δυο νο1 στην παγκόσμια κατάταξη (ο ένας «έρχεται» στην πρώτη θέση και ο άλλος «φεύγει») βρέθηκαν αντιμέτωποι στον τελικό του τουρνουά.