Πολιτική
Κυριακή, 03 Ιουλίου 2011 21:20

Δ. Αβραμόπουλος - Στ. Δήμας: Στόχος η επαναδιαπραγμάτευση

Στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης αναφέρθηκαν σήμερα και οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης αναφέρθηκαν σήμερα και οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Όλοι στη Νέα Δημοκρατία, ενωμένοι υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, θεωρούμε ότι η Επαναδιαπραγμάτευση -με έμφαση την ανάπτυξη- είναι όχι μόνο ορθή θέση, αλλά θεμιτή και εφικτή, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία είναι μία συνεχής διαπραγμάτευση» ανέφερε ο κ. Δήμας. Πρόσθεσε πως «προτεραιότητα στην αναπτυξιακή διάσταση θα δώσει η Ν.Δ., μαζί με άλλα συγγενικά κόμματα, στα πλαίσια του υπό διαμόρφωση προγράμματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».

Και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, απορρίπτοντας τα περί αποστάσεων του δύο αντιπροέδρων του κόμματος από τη στρατηγική του κ. Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στο Real FM σημείωσε: «Ολα αυτά που γράφονται και ακούγονται δεν έχουν καμία βάση...Ξεκαθαρίζω για μια ακόμη φορά. Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένσταση στη ΝΔ ως προς τους στόχους της πολιτικής της που είναι να βγει η χώρα από την κρίση το ταχύτερο δυνατόν και με τον πιο επωφελή και πιο ανώδυνο τρόπο για τον λαό μας. Και αυτό περνάει μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, αλλά και τον γενικότερο επαναπροσδιορισμό της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση μέχρι τώρα».

Αναφερόμενος πάντως στη στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος παραδέχθηκε πίεση προς τη ΝΔ, που όμως δεν την εξέπληξε: «Επειδή όμως μας προβληματίζει, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε όλοι να κατανοήσουν ότι σήμερα το πρόβλημα είναι η συνέχιση της σημερινής πολιτικής που βαθαίνει την ύφεση και την κοινωνική ανασφάλεια. Για να σταματήσει αυτό, η μόνη καθαρή και δημοκρατική λύση είναι οι εκλογές. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα».