Πολιτιστικά
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 12:06

Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας

Γνωστοί μνημειακοί χώροι της Κέρκυρας όπως το Αχίλλειο, το Παλάτι των Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου, η Ιόνιος Ακαδημία και το Μον Ρεπό αξιοποιούνται για τις εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» που ξεκινά την πορεία του φέτος από τις 8 μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Γνωστοί μνημειακοί χώροι της Κέρκυρας όπως το Αχίλλειο, το Παλάτι των Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου (Μουσείο Ασιατικής Τέχνης), η Ιόνιος Ακαδημία και το Μον Ρεπό αξιοποιούνται για τις εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» που ξεκινά την πορεία του φέτος από τις 8 μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ συμμετέχουν ονόματα όπως η Vienna Chamber Orchestra, το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Arriaga» με σολίστ τη διεθνούς φήμης πιανίστα Sonja Park, η σόλο αρπίστρια Anneleen Lenaerts της περίφημης Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης και η θεατρική ομάδα «Vice Versa» παρουσιάζοντας τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο πανευρωπαϊκά βραβευμένος 22χρονος κλαρινετίστας Διονύσης Γραμμένος, ο οποίος θα συμπράξει επίσης ως μαέστρος και σολίστ με τη Vienna Chamber Orchestra, σε μια συναυλία η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Τη Διεύθυνση παραγωγής του Φεστιβάλ έχει η Τζώρτζια Καρδάκη.

Ακολουθεί το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας»

Συναυλίες

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Ώρα 21:00

Παλάτι Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου

Anneleen Lenaerts, άρπα

(Σόλο αρπίστρια της Wiener Philharmonker)

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

Ώρα 21:00

Αχίλλειο

Arriaga Quartet

Sonja Park, Πιάνο

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2011

Ώρα 21:00

Ιόνιος Ακαδημία

Ορχήστρα Δωματίου Βιέννης

Διονύσης Γραμμένος, κλαρινέτο και διεύθυνση Ορχήστρας (Weber,Mahler)

Θέατρο

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Ώρα 21:00

Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου»

Θεατρική Ομάδα «Vice Versa»

«Πλούτος» (Αριστοφάνη)

Το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» αποτελεί την κύρια δραστηριότητα του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού», ο οποίος βασικό στόχο έχει, αφ’ ενός να συμβάλει στην αναζωογόνηση της καλλιτεχνικής κίνησης και παραγωγής στα Επτάνησα και αφ’ ετέρου, να προβάλει τα Επτάνησα και την Κέρκυρα στο διεθνή χώρο, προωθώντας την εικόνα τους ως τουριστικών προορισμών. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συμβολή χορηγών, με κυριότερους το «Ίδρυμα Ιωάννης Λάτσης» και την AEGEAN.

Πληροφορίες

Διάρκεια από τις 8 μέχρι τις 11 Ιουλίου

Κέρκυρα